Vysokoškolský titul Bc. a Ing. v údržbě

Vysokoškolský titul Bc. a Ing. v údržbě

Údržba strojů a zařízení je problematika značně obsáhlá a vyžaduje široké znalosti v oblasti technické, ale také v oblastech administrativních a manažerských. Proto Česká společnost pro údržbu každoročně pořádá certifikované kurzy podle normy - ČSN EN 15628:2015 - https://udrzba-cspu.cz/education/courses a program kurzů je pravidelně harmonizován s požadavky na kvalifikaci a kompetence pracovníků údržby a s požadavky Evropské federace národních společností údržby ( EFNMS)

Absolventi kurzů získávají personální certifikát poskytovaný Českou společností pro údržbu.

Jak dále rozvíjet znalosti z kurzů a zejména lze v oblasti údržby získat vysokoškolský titul?

Ano na získané znalosti z kurzů realizovaných Českou společností pro údržbu lze navázat studiem v bakalářském a magisterském studijním programu Inženýrství údržby, který zajišťuje Technická fakulta České zemědělské univerzity v Praze a to v nastávajícím akademickém roce 2020/2021 poprvé v bakalářském i  magisterském stupni studia v prezenční i kombinované formě.

Studijní program Inženýrství údržby

-          bakalářský stupeň studia - Informace ZDE

-          magisterský stupeň studia - Informace ZDE

Cílem studijního programu Inženýrství údržby je výchova absolventů pro výrobce a dealery zemědělské techniky, pro všeobecné strojírenství i automobilní průmysl. Toto zaměření oboru umožní studentům získat nové znalosti a dovednosti v relativně homogenním studiu, tj. zejména v oblasti managementu kvality a nástrojích řízení kvality včetně matematicko-statistického modelování procesů měření a hodnocení kvality výrobků a služeb. Dále získají znalosti z oblasti spolehlivosti, zejména se zaměřením na bezporuchovost, udržovatelnost a zajištěnost údržby a v případě technických systémů bude věnována pozornost jejich pohotovosti a teorii obnovy. Velká pozornost je věnována metodám a nástrojům zvyšování spolehlivosti včetně základů materiálového inženýrství. Nepostradatelnou součástí výuky je moderní technická diagnostika včetně umělé inteligence směřovaná do prediktivní údržby a celé komplexity managementu Údržby 4.0. Jde o digitalizaci dat o spolehlivosti, jejich sběr, bezpečný přenos a zpracování Pro zajištěnost údržby je nepostradatelná znalost servisní logistiky se zaměřením na řízení zásob náhradních dílů a materiálu a vývoj moderních informačních systémů údržby.

 

doc. Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D. – garant studijního programu v bakalářské formě studia

doc. Ing. Martin Pexa, Ph.D. – garant studijního programu v navazující magisterské formě studia

Zveřejněno: 04.04.2020

Další aktuality

Kroky k udržitelnému stavebnictví
Kroky k udržitelnému stavebnictví

Zúčastněte se konference 12. 4. 2024 pořádané partnerskou organizací TZB-info.

Pokud máte zájem o udržitelné stavebnictví a hledáte inspiraci a informace, nezapomeňte navštívit konferenci "Kroky k udržitelnému stavebnictví", která se koná 12. dubna 2024 v PVA EXPO Praha.

Akce je určena odborníkům z…

ON-LINE monitorování olejů
ON-LINE monitorování olejů

Olejáři z KLEENTEKU radí:

Transformujte vaši údržbu s firmou Atten[2]

Představujeme inovátora v oblasti on-line monitorování olejů. Firma Atten[2] stojí v čele technologických inovací přinášejících revoluční spojení optické technologie rozpoznávání obrazu s umělou inteligencí a monitorování kondice…

CSRD Roadshow BUILT ENVIRONMENT
CSRD Roadshow BUILT ENVIRONMENT

EFNMS ve spolupráci s NVDO

pořádá už třetí pokračování webináře ESG/CSRD Roadshow.

Každé pokračování je zaměřené trochu jinak - prvním tématem byla Infrastruktura, druhým Výroba a na 28. 3. se chystá třetí pokračování s podtitulem "Built Environment".

 V každém pokračování vystupuje speciální…